Adressen printen op stickers: de voordelen op een rij

Iedere onderneming heeft belangrijke post die efficiënt verzonden moet worden. Dat kunnen producten zijn die veilig bij klanten geleverd moeten worden, maar ook zakelijke post die je snel bij belangrijke relaties wilt krijgen. Wat de reden ook is, je wilt het verzendproces zo makkelijk en veilig mogelijk maken. Door adressen te printen op speciale adresstickers, stroomlijn je het proces van begin tot eind. Ontdek hier de unieke voordelen.

Wat is de beste manier om zakelijke pakketten en brieven te frankeren en adresseren?

Er zijn verschillende manieren om brieven en pakketjes te frankeren. Zo kun je ervoor kiezen om dagelijks een bezoek te brengen aan het postkantoor. Zij frankeren het pakket op de juiste manier, maar dit is een tijdrovend proces. Het is in veel gevallen ook duurder dan het zelf frankeren van zendingen. Het is ook mogelijk om met een gewone printer een verzendlabel te printen en deze met tape op het pakket te plakken. Dat zorgt helaas niet voor het mooiste resultaat. Hetzelfde geldt voor pakketjes handmatig adresseren. Beide opties nemen bovendien veel tijd in beslag.

Wat is dan de oplossing? Een verzendlabel maken met een professionele labelprinter. Deze printers zijn ontwikkeld om in een mum van tijd een adreslabel te printen. Dat kan ook in grote hoeveelheden, waardoor je direct al je bestellingen van de dag kunt adresseren en frankeren. Het resultaat is een nette sticker die je direct op een envelop op pakketje plakt. De inkt kan tegen een stootje en vervaagt niet snel. Hierdoor zijn al je zakelijke pakketten op een representatieve manier gefrankeerd. De labelprinter is klein, zodat je hem op ieder bureau kwijt kunt.

Wat zijn de voordelen van een verzendlabel printen met een labelprinter?

Natuurlijk zijn er andere manieren om je pakketten te labelen, dus wat zijn de unieke voordelen die adresstickers bieden? Dit zijn de belangrijkste pluspunten op een rij.

Een snel proces
Het printen van een adreslabel kost vrijwel geen tijd. Koppel de printer aan je software en je kunt direct een label printen voor een uitgaande bestelling. Natuurlijk is het ook mogelijk om handmatig een adres in te vullen. Het is zelfs mogelijk om direct een gefrankeerd label te printen. Een bezoek aan een postkantoor is dus niet nodig.

Een mooie afwerking
Als bedrijf vind je het belangrijk om professioneel over te komen. Een mooie stap in die professionalisering is het printen van je eigen adreslabels. Deze ogen modern, netjes en zien er altijd uniform uit. Dit maakt het vertrouwen van klanten weer groter.

Minder terugkomende pakketten
Heb je regelmatig last van terugkomende pakketten omdat ze niet bezorgd konden worden? Dat heeft vaak te maken met de leesbaarheid van het label. Uitlopende inkt of een gescheurd label maken de kans op bezorging aanzienlijk kleiner. Professionele adreslabels kunnen tegen een stootje en zijn gedrukt met inkt die niet uitloopt. De lijm is bovendien sterk, waardoor de sticker niet loslaat.

Pakketten volgen met RFID-labels
Wil je te allen tijde weten waar een bepaald pakket is? Kies dan voor RFID-labels. Deze speciale verzendlabels kun je zelf printen en zijn uitgerust met RFID-technologie. Hierdoor is het mogelijk om de locatie van het pakket makkelijk te volgen, ook zonder het label te scannen. Deze techniek geeft je meer inzicht in al je belangrijke post.

Geschikt voor meerdere verzenders
Het maakt niet uit welk transportbedrijf je wilt gebruiken als ondernemer. Of je je pakketten nu met DHL, PostNL of GLS wilt verzenden: er zijn geschikte verzendlabels verkrijgbaar. Deze hebben meteen de juiste afmeting en de software werkt samen met het verzendportaal van het transportbedrijf dat jij hebt gekozen.

Ook geschikt voor andere toepassingen
Natuurlijk is een labelprinter niet alleen geschikt voor het printen van adres- en verzendlabels. Je gebruikt de printer ook voor het etiketteren van voorraad of om labels met extra informatie op producten te plakken. Zo heb je één product dat meerdere problemen op kan lossen.

Beginnen met je eigen verzendlabels printen

Er zijn veel verschillende opties wanneer je je eigen adresstickers wilt gaan afdrukken. Van meerdere soorten printers tot adresstickers in uiteenlopende formaten. Hoe begin je met het proces en hoe zorg je ervoor dat de apparatuur en software goed zijn ingesteld? Tegenwoordig houden verschillende bedrijven zich bezig met het stroomlijnen van dit proces. Zo helpt DCP Groningen je wanneer je je eigen verzendlabels wilt maken.

Dit bedrijf is gespecialiseerd in het creëren van maatoplossingen voor bedrijven die etiketten of passen willen printen. Zij kennen de vele mogelijkheden en zorgen ervoor dat het printproces gewoon goed geregeld is, wat je wensen ook zijn. Zo adviseert DCP je niet alleen over de juiste printer en verzendlabels, maar krijg je ook ondersteuning bij de installatie en het gebruik van de printer. Wil je je eigen verzendlabels maken en heb je interesse in de service van DCP? Neem dan contact op voor vrijblijvend advies of een offerte op maat.