De beste wandellocaties van Nederland

Het belang van genoeg bewegen krijgt steeds meer aandacht in de media. Nederlanders zitten over het algemeen te vaak achter een beeldscherm en te veel zitten wordt bovendien gezien als het nieuwe roken. Tijd dus om in actie te komen! Maar moet je dan verplicht een duur abonnement bij de sportschool afsluiten of meerdere avonden in de week een andere sport beoefenen? Nee hoor! Regelmatig een uurtje wandelen kan al wonderen verrichten voor je lichaam. Om je te motiveren delen we graag een de mooiste plekken in Nederland waar je mooie wandelingen kan maken.

Makkum

Helemaal in het westen van de provincie Friesland bevindt zich een klein en pittoresk vissersdorp. Hoewel je bijna te voet heel Makkum kan zien, biedt deze bijzondere plaats verschillende bezienswaardigheden die je onderweg kan bewonderen. De fraaie koopmanshuizen in het centrum, het oude Waaggebouw, maar natuurlijk ook het fantastische uitzicht over het IJsselmeer. Mocht je deze plaats bezoeken, dan kan even uitwaaien op het strand met een paar regenlaarzen aan niet ontbreken. Zelfs als het slecht weer is. Van tevoren een regenjas kopen en je bent klaar om bij elk weertype dit dorp te bezoeken.

Zuid-Limburg

Van helemaal in het noorden tot helemaal in het zuiden. Voor wie klaar is met het platte landschap van Nederland, is het absoluut een aanrader om eens in de heuvels van Limburg te kijken. Hoewel het voor ervaren wandelaars een eitje is om door ‘’de bergen van Limburg’’ te wandelen, kan het voor beginners een enorme uitdaging zijn om deze routes ongedeerd te volbrengen. We raden je aan om stevige wandelschoenen aan te trekken als je besluit om een wandeling te maken door deze provincie.

De Veluwe

Een van de meest geliefde natuurgebieden in Nederland is de Veluwe. Met uitgestrekte bossen, heidevelden en stuifzandgebieden is de Veluwe een paradijs voor wandelliefhebbers. Er zijn talloze wandelroutes die variëren in lengte en moeilijkheidsgraad, waardoor zowel beginners als ervaren wandelaars genoeg mogelijkheden hebben om uit te kiezen. Vergeet niet je camera mee te nemen voor prachtige foto’s!

Giethoorn

In het noordwesten van Overijssel ligt het dorp Giethoorn, ook wel bekend als het “Venetië van het Noorden”. Hier vind je geen autowegen, maar wel smalle kanalen en charmante bruggetjes. Met een wandeling door Giethoorn kom je langs boerderijen, tuinen en grachten. Het is een unieke ervaring om dit dorp te verkennen. Je zou misschien zelfs na je wandeling een bootje kunnen huren. Giethoorn is een aanrader voor echte wandelaars.

Waddeneilanden

Voor liefhebbers van de zee is een bezoek aan één van de Waddeneilanden absoluut noodzakelijk. Het waddengebied, dat op de Werelderfgoedlijst staat, biedt unieke mogelijkheden voor wandelaars. Het maakt eigenlijk niet uit welke van de eilanden je gaat bezoeken. Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog hebben allemaal hun eigen charmes en prachtige natuur. Op alle eilanden kun je genieten van de prachtige zee, unieke flora en fauna en een hoge mate van gastvrijheid door lokale inwoners. Het snel wisselende landschap zorgt voor een dynamische omgeving die elke wandeling langs de kust uniek maakt.