Met 5 tips de juiste fysiotherapeut vinden

In elke sector zijn er professionals die beter zijn in hun werk dan anderen. Sommigen zijn meer gedreven en gepassioneerd, en dat zie je terug in de kwaliteit van hun werk. Dit geldt ook voor fysiotherapeuten. Vooral bij mensen die diensten verlenen, zoals fysiotherapeuten, tandartsen en accountants, merk je het verschil goed. Natuurlijk wil je de beste fysiotherapeut vinden, want het gaat om jouw lichaam en gezondheid. Volg deze 5 tips!

Vraag om aanbevelingen

Misschien wel het slimste om te doen als je op zoek bent naar een fysiotherapeut: vraag tips van vrienden, familie of collega’s die al eens bij een fysio zijn geweest. Wat zij hebben meegemaakt kan je echt helpen om een lijstje te maken met fysiotherapeuten die misschien goed voor jou zijn. Bevelen zij de fysiotherapie harlingen aan? Ga dan eens op gesprek. Dat scheel een hoop onderzoek.

Kies een specialist

In de fysiotherapie heb je allerlei specialisaties voor verschillende soorten klachten en mensen. Je hebt bijvoorbeeld manuele therapie voor als je problemen hebt met je rug of gewrichten en kinderfysiotherapie speciaal voor kids tot 18 jaar. Daarnaast heb je zelfs bekkenfysiotherapie voor problemen met je bekken of als je last hebt van incontinentie, en sportfysiotherapie voor als je een blessure hebt of moet revalideren. Het is dus super gespecialiseerd en er is een fysiotherapeut voor ieder probleem en doelgroep. Zo heb je ook fysiotherapie voor ouderen, mensen die weer aan het werk willen na een blessure, als je lichamelijke klachten hebt door stress of emoties, en voor mensen met hart-, vaat- of longproblemen. En er zijn nog meer specialisaties, zoals voor zwellingen (oedeem), kankerpatiënte en problemen rondom het gezicht. Je kunt dus beter een specialist zoeken voor jouw aandoening of klachten.

Maak kennis met de therapeut

Het is altijd belangrijk dat je goed overweg kunt met iemand die je een persoonlijke dienst verleend. Denk aan een fysiotherapeut, masseur, maar ook een specialist voor dry needling Leeuwarden. Je gaat best veel tijd met ze doorbrengen tijdens je behandeling. Maak dus eerst een afspraak om kennis te maken voordat je een definitieve keuze maakt. Dan kun je zelf zien of het klikt en of je je op je gemak voelt bij de therapeut.

Check de verzekering

Zorgverzekering is iets waar we tegenwoordig veel mee bezig zijn. Voordat je naar de fysio gaat, is het slim om even te checken wat jouw verzekering precies dekt. Je kunt je verzekeren voor een bepaald aantal fysiotherapiebehandelingen. Als je een chronische ziekte hebt, worden je behandelingen vanaf de twintigste keer vergoed, maar let op: niet alle chronische ziektes, zoals reuma, worden hierbij meegerekend. Je bent ook niet altijd vrij om elke fysiotherapeut te kiezen. Sommige zorgverzekeraars hebben namelijk niet met alle fysio’s een contract. Check dus op de website van je zorgverzekeraar met welke fysiotherapeuten ze wel een deal hebben. Als je niet verzekerd bent voor fysiotherapie, dan kost een behandeling je ongeveer 30 tot 35 euro.

Houd het simpel!

Je woont misschien in Breda en de beste fysio van het land zit in Groningen. Echt de beste van de beste. Je denkt misschien: “Daar wil ik naartoe!” Maar dan bedenk je dat je het druk hebt met werk, de kids, vrienden en een leuk sociaal leven leidt. Dus die eerste enthousiasme (voor de beste van Nederland) zakt snel weg als je denkt aan die 2 uur reizen. Het is misschien lichtelijk overdreven, maar het is gewoon handiger om iemand te zoeken die dichtbij is. Zoek de beste fysio in jouw buurt en maak daar een afspraak.