Sporten rond de wereld

Sporten is immens populair over de hele wereld. De meeste mensen zijn wel fan van één of meerdere sporten, het is wel vaak afhankelijk van het land of de regio waar iemand woont. Sommige landen staan bekend om de sporten die daar erg populair zijn. In deze blog lees je meer over de populairiteit van sporten in bepaalde landen.

Brazilië

Brazilië staat dan ook bekend om voetbal, heel veel van de grote namen in het voetbal komen uit Brazilië. Voetbal staat daar op 1, Frankrijk heeft ook veel met lyon voetbal, met clubs zoals lyon france en paris saint-germain. In Brazilië focussen ze zich erg op het straatvoetbal, op oude velden en in zijstraten. Het is ook het land van het trucjes voetbal, veel inwoners daar vinden de sport geweldig en zitten er dan ook graag voor als het elftal van het land weer eens in het WK speelt. Het is daar ook niet ongewoon om geld in te zetten op hun favoriete wedstrijden, net zoals we hier in Nederland hebben.

Canada

Canada staat bekend om ijshockey, de nationale sport van Canada is er één die veel mensen wel kennen. IJshockey is een sport waar veel Canadezen heen gaan op hun vrije zaterdag, het is een erg fysieke sport waar vaak ongelukken mee gebeuren. De Canadese fans zijn daar gek op en ze zijn dan ook echt fanatiek in het aanmoedigen van hun team. Het is dan ook echt een gewoonte tussen de fans om geld in te zetten op hun favoriete team. Canada is een mooi land met een mooie sport dus het is zeker waar om er een keer naar toe te gaan.

De Verenigde Staten

Amerika is een land met veel sporten waar het bekend om staat dus we pakken de twee grootste. Basketbal en honkbal zijn de 2 grootste sporten in Amerika. Basketbal is een grote sport in Amerika omdat het de grootste competitie in de wereld heeft, namelijk de NBA. Veel spelers over de hele wereld hopen op een kans om ooit in de NBA te kunnen spelen. Hetzelfde geldt voor honkbal, een honkbalwedstrijd in Amerika is een echte gebeurtenis voor de hele familie. Basketbal en honkbal zijn beide sporten waar veel Amerikanen naar toe gaan met de familie, het heeft altijd een goede sfeer en voor toeristen is het een echte aanrader als je wat wilt met de echte Amerikaanse cultuur.

Nieuw Zeeland

Het land van rugby, je hebt er misschien wel van gehoord. Nieuw Zeeland staat bekend om zijn rugbyteam, en hun routine voor de wedstrijd. Hun strijdkreet ook wel een haka genoemd is iets om te bekijken, het is daardoor dat Nieuw Zeeland voor veel toeristen die fan zijn van de sport iets werd om naartoe te gaan. Het team van Nieuw Zeeland is een echte toeristenattractie geworden. Het land zelf is prachtig en zeker iets om daar naartoe te gaan. Maar het beste blijft natuurlijk de sfeer bij de rugbyvelden en de teams die elkaar voor de wedstrijd proberen te intimideren. De fans doen dan natuurlijk ook altijd volop mee, echt iets om te bekijken als je iets onvergetelijks wilt meemaken.