Bedrijfsverhuizing, welke type vloeren voor professioneel gebruik?

Een bedrijfsverhuizing kan veel kluswerkzaamheden en verbouwingen met zich meebrengen, zeker wanneer de bedrijfsruimte een andere bestemming gaat krijgen met de komst van jouw bedrijf. Natuurlijk wil je eveneens dat jouw bedrijf direct een professionele uitstraling krijgt en dat de vloer is afgestemd op het type werkzaamheden wat je ten uitvoer zult brengen.

Type werkzaamheden in kaart brengen


Wordt de bedrijfsruimte een restaurant, catering of winkelpand, waar winkelend publiek zal komen? Is er sprake van een magazijn, waar ook nog heftrucks zullen rijden en waar vuil zich kan ophopen, of open je een eigen kantoorruimte, waar zo nu en dan eens een klant wordt ontvangen? De aard van de werkzaamheden, naast de persoonlijke voorkeur, bepalen welk type vloer geschikt is voor de nieuwe bedrijfsruimte. Maar in vrijwel alle gevallen biedt een gietvloer de pasklare oplossing voor professioneel gebruik.

Epoxy vloer voor magazijnen


Epoxy vloeren worden voornamelijk gebruikt in garages, bedrijfshallen waar fysiek werk wordt verricht en in opslagplaatsen. De epoxy vloer bestaat uit een zeer dunne laag kunststof giethars (verkrijgbaar in een groot scala aan kleuren), en wordt gegoten over een stenen of betonnen ondervloer. Deze vloer kan niet alleen tegen een stootje, hij is geschikt voor intensief gebruik en kan zuren en olie weerstaan. Nat worden vormt ook geen enkel probleem voor de epoxy vloer. De vloer kan op den duur sleetse plekken vertonen, maar is voordelig in aanschaf.

ESD vloeren, tegen statische reacties


De Esd vloer biedt bescherming tegen statische reacties, ESD staat dan ook voor ‘Electro Static Discharge’. Deze vloer geleidt de opgebouwde elektriciteit die in de lucht kan hangen wanneer de lucht zeer droog is, of wanneer er veel bewogen wordt en er gewerkt wordt met metalen voorwerpen. De Esd vloer voorkomt dat er telkens bij aanraking van een metalen voorwerp een ontlading plaatsvindt. Vooral binnen computerruimtes, kopieermachine ruimtes, maar ook in bouwmarkten en fietsenwinkels is deze vloer een ware verademing. Niet alleen voor de medewerkers, maar ook voor klanten die de eventuele winkel bezoeken. Onder dergelijke omstandigheden is deze vloer echt een must.

Luxueuze betonvloer


Betonvloeren, in welke uitvoering dan ook, zijn luxueuze vloeren voor ruimtes die representatief moeten zijn. Kledingwinkels, restaurants, kantoorruimtes: ligt er een prachtige betonvloer, dan ademt de ruimte moderniteit en elegantie uit. Betonvloeren zijn uitermate geschikt voor drukke ruimtes die toch representatief moeten zijn. Dankzij de vele uitvoeringen is er altijd een geschikte betonvloer verkrijgbaar.

De meeste betonvloeren bestaan voor circa 90% uit echt beton, en voor een klein gedeelte van 10% uit de kunststof PU. Deze kunststof biedt geweldige voordelen die een 100% Betonvloer niet kan bieden. Dankzij het stukje verwerking van kunststof is de beton gietvloer elastischer dan een gewone betonvloer, en kan hij over een prachtige matte of juist hoogglans afwerking beschikken. De hoogglans betonvloer is een regelrechte eyecatcher en oogt geweldig in publieke ruimtes!

Tot slot


Gietvloeren zijn niet alleen functioneel en een sieraad voor het oog; zij zijn hartstikke praktisch. Doordat ze naadloos zijn, zijn ze zeer gemakkelijk te reinigen, maar ook vloerverwarming is uiterst effectief in combinatie met een gietvloer.