Tips bij het uitzoeken van een nieuwe vloer

Het uitzoeken van een nieuwe vloer is natuurlijk ontzettend spannend. Niet alleen omdat het om een hoop geld gaat, maar natuurlijk ook omdat het een enorme invloed heeft op je volledige interieur. Kies je dan voor een vloer die al na een paar maanden toch tegen blijkt te vallen, dan is dit natuurlijk ontzettend zonde. Het is dus wel belangrijk rustig de tijd te nemen om iets te kunnen vinden. Zo is de keuze niet alleen als het gaat om materialen enorm, maar ook de verschillende typen motieven waardoor het kiezen er niet bepaald makkelijker op wordt. Zo kun je kiezen uit een laminaat, PVC of coatingvloer voor in huis en hebben ze allemaal hun eigen voordelen. Behoor jij nu tot de categorie mensen die het lastig vindt en wel wat hulp kan gebruiken? Maak je dan geen zorgen! In dit artikel delen we namelijk waardevolle tips en adviezen met je, zodat het vinden van de juiste vloer een stuk gemakkelijker wordt.

Wat heb je te besteden?


De belangrijkste eerste vraag die jij jezelf zal moeten stellen en die ook in de winkel wordt gesteld, is je budget. Stel dat je een budget van omgerekend 15 euro per vierkante meter hebt, dan kun je een gietvloer of PVC vloer wel uit je hoofd zetten. Niet erg, maar dan weet je in ieder geval wel waar je aan toe bent. Zo is het logisch dat je bijvoorbeeld in een huurwoning waar je vaak tijdelijk verblijft, niet inzet op een hele dure vloer. Overigens geldt dat ook voor mensen die op zoek zijn naar een vloer voor een ruimte waar ze weinig tot niet komen, zoals de zolder bijvoorbeeld. Bepaal dus vooraf je budget, zodat je weet in welke hoek je kunt beginnen te zoeken.


Materiaal van de vloer


Vloeren zijn er in allerlei verschillende soorten. Dat houdt dus ook in dat je uiteindelijk een keuze zal moeten maken als het gaat om de materiaalsoort van de vloer. Zo kun je kiezen voor een prachtige design betonvloer, maar is PVC visgraat misschien ook wel een goede keuze. De materiaalkeuze hangt vaak ook af van het budget en de stijl die je graag zou willen uitstralen. Zo zal een betonvloer perfect passen in een industriële look, maar misstaat deze vloer ook niet in een modern interieur. Iets om over na te denken dus.


Ga langs bij meerdere winkels


Tegenwoordig doen we alles online. Toch is het wel prettig om je, in het geval van een nieuwe vloer, te laten adviseren in een winkel. Ons advies daarbij is wel om bij meerdere winkels langs te gaan. Omdat een verkoper er uiteraard alle belang bij heeft dat je bij hem de vloer koopt, is het goed de adviezen van twee of het liefst drie partijen aan te horen, zodat je voor jezelf een goed beeld kunt schetsen van wat nu wel of niet klopt. Nu zullen ze je allemaal geen gebakken lucht verkopen, maar kan de een het verhaal misschien wel net iets mooier verpakken dan de ander. Door met meerdere partijen in gesprek te gaan, is dit voor jezelf makkelijker te filteren en kun je de prijzen met elkaar vergelijken.