Tips om gemakkelijk door Brugge te kunnen navigeren

Brugge is een prachtige stad, maar door de vele smalle straatjes is het soms best een uitdaging om goed doorheen te kunnen navigeren. Vooral wanneer je alles van het centrum wilt zien, kan het handig zijn om je telefoon te gebruiken als navigatie. Toch zien we dat ook bekende apps zoals Google Maps niet altijd alles weten. Gelukkig zijn er daarom nog allerlei andere handige tips, waarmee het navigeren door Brugge een stuk eenvoudiger wordt. Dit geldt niet alleen voor in de auto, maar ook wanneer je een flinke stadswandeling wilt maken of met een boot door de grachten wilt varen.


Maak een wandeling


Navigeren door Brugge met de auto is een flinke uitdaging. Ons advies is daarom dan ook om lekker te gaan wandelen. Brugge mag dan misschien wel een flinke stad zijn, maar te voet ben je er met minder dan twee uur wandelen wel doorheen. Het leuke aan zo’n wandeling, is dat het niet alleen goed is voor de gezondheid, maar je ook alle Brugge bezienswaardigheden kunt zien. Het is dan afhankelijk van jezelf of je ervoor kiest ergens naar binnen te gaan, bijvoorbeeld in het geval van een museum. Wat wel belangrijk is om te doen, is ervoor te zorgen dat je de juiste schoenen aantrekt, omdat de kans anders bestaat dat je last krijgt van je voeten.

Ga op de fiets


Wandelen is een manier om de stad te verkennen, maar duurt natuurlijk wel een stuk langer. Hoe handig is het dan om lekker op de fiets te gaan? Niet alleen zorgt dit ervoor dat je overal een stuk sneller bent. Daarnaast kent Brugge ook een prachtige natuur, waardoor je niet alleen lekker door de stad kunt fietsen, maar je ook de rust op kunt zoeken door lekker door de bossen en dus de vrije natuur te fietsen. Wel is het handig te kiezen voor een elektrische fiets in het geval je een fiets gaat huren bijvoorbeeld.

Rondvaart door de grachten


Zie Brugge vanuit een ander perspectief door een ontspannen rondvaart over de pittoreske grachten te maken. Vaar onder sierlijke bruggen door terwijl je luistert naar de verhalen en legendes van de stad. Deze ervaring geeft je een unieke kijk op de architectuur en geschiedenis van Brugge en laat je betoveren door de romantische sfeer. Nu is het natuurlijk wel zo dat je tijdens een rondvaart niet zelf kunt bepalen waar je langsgaat, maar geeft het je wel een goed idee van wat er allemaal te zien is. Zo kun je er bijvoorbeeld later voor kiezen om deze plekken te voet of met de fiets te bezoeken.

Tot slot


Het navigeren door Brugge kan op allerlei verschillende manieren. Het leukste is om verschillende manieren met elkaar te combineren. Zo kun je bijvoorbeeld eerst een stukje gaan wandelen om vervolgens de verborgen plekjes per boot te bekijken. Wil je daarnaast ook kunnen genieten van de natuur, dan is een fietstocht hiervoor natuurlijk bij uitstek geschikt. Hoe leuk is het om tijdens een weekendje in Brugge de stad op allerlei verschillende manieren te bekijken?