Hoe zorg ik dat mijn kerstkaarten op tijd zijn?

Tegenwoordig doen we bijna alles digitaal. Als we dan ook kijken naar het aantal kaarten dat jaarlijks wordt verstuurd, dan zien we dat dit in de afgelopen jaren enorm is teruggelopen. Wat alleen wel opvalt, is dat het aantal rond de feestdagen en natuurlijk vooral rond kerst, ineens enorm stijgt. Waar we vroeger bij opa en oma zagen dat er tientallen kaarten aan de deur hing, zijn dit er nu meestal nog maar een paar. Hoe leuk is het dan om juist degene te zijn die ieder jaar trouw een kerstkaart stuurt? Omdat het wel belangrijk is dat je dit op tij doet, hebben we een aantal tips voor je.

Begin op tijd met het maken van je kerstkaarten

Het is belangrijk om op tijd te beginnen met het maken van je kerstkaarten, vooral als je van plan bent om ze zelf te ontwerpen. Door vroeg te beginnen, heb je voldoende tijd om alle kaarten te maken en te schrijven, waardoor je niet last minute in de stress schiet. Gelukkig kan dit tegenwoordig allemaal online en is het aan jou hoe ver je hierin wilt gaan. Hoe leuk is het om bijvoorbeeld wat vondels voor in de kerstboom toe te voegen zodat het net even wat specialer is.

Maak gebruik van online diensten

Tegenwoordig zijn er veel online diensten beschikbaar waarmee je je kerstkaarten kunt personaliseren en direct kunt laten versturen. Maak hier gebruik van om tijd te besparen. Kies een mooi ontwerp, voeg een persoonlijke boodschap toe en laat de dienst de kaarten direct naar de ontvangers sturen. Op deze manier hoef je je geen zorgen te maken over het handmatig versturen van de kaarten en weet je zeker dat ze op tijd aankomen. Het enige waar je wel even rekening mee moet houden, is dat je oplet dat het op de juiste wijze wordt verstuurd. Stel je vondels kerstdecoratie voor in de kerstboom die je bij je kaartje wilt doen, dan is het verstandig om het in een doosje te versturen, zodat je ook zeker weet dat alles heel bij de ontvanger komt.

Verstuur internationaal op tijd

Als je kerstkaarten naar het buitenland wilt versturen, houd dan rekening met langere levertijden. Zorg ervoor dat je deze kaarten extra vroeg verstuurt, zodat ze ook op tijd aankomen. Vooral wanneer je een kaart naar iemand in het buitenland wilt sturen is het belangrijk om dit op tijd te doen. Zo voorkom je dat de kaart pas na de feestdagen wordt bezorgd en dat is zonde.

Wees op de hoogte van de postdiensten

Houd rekening met eventuele vertragingen bij postdiensten rond de feestdagen. Informeer vooraf naar mogelijke vertragingen en pas je planning hierop aan. Indien nodig, gebruik een bezorgservice die garanties biedt voor de levering op tijd, zodat je in ieder geval zeker weet dat je kaart op tijd wordt geleverd. Uiteraard kan het altijd voorkomen dat er een dag of meer vertraging is, maar dat is ook de reden dat je op tijd moet zijn met het versturen, zodat je je daar geen zorgen over hoeft te maken.